«Χρονοκάψουλα» 220 ετών ανοίχτηκε στις ΗΠΑ ,εικόνες-3 video

1030 0


Μία «χρονοκάψουλα» 220 ετών άνοιξαν χθες αξιωματούχοι της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.
masaxouseti-anoiksan-xronokapsoula-220-eton (1)
Μεταξύ των αντικειμένων που υπήρχαν μέσα στο κουτί ήταν κέρματα, ένα χάλκινο μετάλλιο που απεικόνιζε τον Τζορτζ Ουάσινγκτον, όπως επίσης αρχεία και εφημερίδες.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουίλιαμ Γκάλβιν, γραμματέας της κοινοπολιτείας “η ιστορία της Μασαχουσέτης αποτελεί ιστορία των ΗΠΑ” και πρόσθεσε ότι τα αντικείμενα μέσα σε αυτό είναι σύμβολα των μεγάλων ιδρυτών της χώρας.
Το κουτί θάφτηκε στις 4 Ιουλίου 1795, σε αναγνώριση της 20ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αμερικής. Το περιεχόμενο της “χρονοκάψουλας” αποκαλύφτηκε για πρώτη φορά μετά το 1855, οπότε και είχε ανοιχτεί ξανά, τα αντικείμενα μέσα είχαν καθαριστεί ενώ είχαν προστεθεί και άλλα, όπως εφημερίδες και κέρματα.
Το περιεχόμενο του κουτιού θα εκτεθεί σε μουσείο για ορισμένο χρονικό διάστημα προτού επανατοποθετηθεί στην “κρυψώνα” του, με την προσθήκη αντικειμένων από την τωρινή εποχή.
boston time capsule
boston time capsule
Τα βίντεο που ακολουθούν ξεκινούν απο την πρώτη στιγμή που πήραν στα χέρια τους την χρονοκάψουλα οι επιστήμονες, εως πριν λίγες  ώρες απο την δημοσίευση του άρθρου


Join the Conversation