Η νέα τάξη πραγμάτων πρώτα δημιουργεί την κρίση και κατόπιν επιβάλλει τους σωτήρες της.

2386 2


Μετά την απομάκρυνση από το «εκλογικό ταμείο» ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ή αλλιώς πως η νέα τάξη πραγμάτων πρώτα δημιουργεί την παγκόσμια κρίση και κατόπιν επιβάλλει τους κατά τόπους σωτήρες της.Ανατρεπτικά ξεκίνησε εχθές την
θητεία του ο Τσίπρας στο προεδρικό μέγαρο. Αρνήθηκε τον θρησκευτικό όρκο και τον αντικατέστησε με πολιτικό, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά. Η σημειολογία αυτής της πράξης είναι τεράστια και σίγουρα δεν θα λησμονηθεί ποτέ από τους Έλληνες της γενιάς μας. Ο πρωθυπουργός δεν αρκεί να είναι τίμιος πρέπει και να το δείχνει, όπως και η γυναίκα του Καίσαρα. Ακόμα και αν δεν πιστεύει στην Ορθοδοξία, η ανάληψη της αρχής της διακυβέρνησης της Ελλάδας πρέπει να διέπεται από κανόνες ηθικούς και ιστορικούς. Κατανοώ την πεποίθηση του Τσίπρα να μην πιστεύει στην ελληνορθοδοξία, παρά ίσως σε κάποιο άλλο θρησκευτικό δόγμα. Συμπτωματικά και ο γράφων δεν νυμφεύτηκε με θρησκευτικό γάμο, όμως εγώ όπως και ο οποιοσδήποτε κοινός πολίτης, δεν καλούμαι να κυβερνήσω την πατρίδα μου και να ορκιστώ εμπρός σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Ο Τσίπρας με την χθεσινή του ορκωμοσία απώλεσε το ηθικό έρεισμα το οποίο τον στήριξε και κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων δύο μόλις μέρες πριν. Μας αποκάλυψε πως οι προεκλογικές εμφανίσεις του λίγες μέρες πριν στα Θεοφάνεια και πρωτύτερα στο Άγιο Όρος ήταν υποκριτικές και δόλιες, προκειμένου να εξαπατήσει τους ψηφοφόρους.Μου δημιουργείται η εξής απορία: Σε ποιά «τιμή και συνείδηση» ορκίσθηκε εχθές ο Τσίπρας; Ποιά μπορεί να τιμή ενός πρωθυπουργού που εξαπατά τους συμπολίτες του παίζοντας με το θρησκευτικό τους αίσθημα; Πού ακριβώς προτιμά να ορκιστεί ο νέος πρωθυπουργός αφού αρνήθηκε να ορκιστεί στον επίσημο θεό της Ελλάδας; Και μπορεί μεν η συνείδησή του να είναι ήσυχη αφού δεν έκανε κάτι που δεν πίστευε, όμως δεν αρκεί αυτό για τους Έλληνες υπηκόους του. Προφανώς οι έμμισθες υπηρεσίες των διαφημιστών του έπαψαν με την λήξη της προεκλογικής περιόδου. Δεν βρίσκεται πλέον κοντά του ο εκλογικός σύμβουλος που θα τον παροτρύνει να υποδυθεί προεκλογικά τον Χριστιανό.

Μία νέα σελίδα γύρισε εχθές στο βιβλίο της πολιτικής σταδιοδρομίας του Τσίπρα. Το νέο κεφάλαιο του βιβλίου ονομάζεται «ακόμα ένας νεοταξίτης ηγέτης της ιστορικότερης χώρας του κόσμου». Ασφαλώς δεν είσαι ο πρώτος νεοταξίτης ηγέτης της Ελλάδας, Αλέξη. Εκεί δεν έχεις τα πρωτεία αφού προηγήθηκαν άλλοι πριν από εσένα. Αυτοί όμως τουλάχιστον ορκίστηκαν με τα ελληνορθόδοξα πρότυπα Αλέξη, τήρησαν τα προσχήματα, εσύ βιάζεσαι πολύ. Δεν απορώ επίσης και με την στάση του Ιερώνυμου και του Παπούλια. Αυτοί χαμογελούν, σιωπούν και υπογράφουν τα πάντα, δυστυχώς αυτή είναι η αποστολή τους.

Νίκος Β.
Join the Conversation

2 comments

  1. Αθηνά

    Για εσάς πρέπει να αναρωτηθεί κανείς κύριε Νίκο Β. ο οποίος προτιμάτε την υποκρισία των προσχημάτων που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις των δοσίλογων και των αποδεδειγμένων πουλημένων νεοταξιτών. Περιμένετε τουλάχιστον να αποδειχτεί και αυτός και μετά εξαπολύετε τον “πύρηνο” λόγο σας, περιμένετε. Κρατήστε τουλάχιστον τα προσχήματα….

  2. Elisa254

    Κύριε Νίκο,
    ο όρκος της τιμής είναι πολύ πιο ανώτερος από την ορκωμοσία οποιασδήποτε θρησκείας. Αυτόν τιμώ και θαυμάζω !!!!