Κινέζος ανακάλυψε ότι είχε 4 νεφρά, σε μια επίσκεψη ρουτίνας στο νοσοκομείο.

1314 0


Κίνα, ο 28χρονος οδηγός  Wang Kailian από την επαρχία Guizhou ανακάλυψε ότι έχει τέσσερα νεφρά. όταν πήγε στο νοσοκομείο για έλεγχο ρουτίνας-παραπονέθηκε για πόνο στην κοιλιά-

35794B2100000578-3650688-image-a-36_1466435796884όπως αναφέρει το Huanqiu (affiliated with the People’s Daily Online) τον Ιούνιο 2016,  έγινε χειρουργική αφαίρεση του ενός νεφρού, όταν βρέθηκε ότι είχε μολυνθεί.

Η αδελφή του Wang δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ο πόνος ήταν τόσο σοβαρός, που μπορούσε μετά βίας να σταθεί όρθιος».

Ο Wang Kailian μεταφέρθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όπου διέγνωσαν ότι είχε μια λοίμωξη των νεφρών. Επειδή το νοσοκομείο ήταν μικρό, μεταφέρθηκε στο Guizhou, που ήταν πιο εξοπλισμένο για τις ανάγκες του.

Στα μέσα Μαΐου, τα συμπτώματα Wang επιδεινώθηκαν.

όπως είπε: «Τότε η κατάσταση μου ήταν πολύ σοβαρή και τα τέσσερα χάπια παυσίπονων  που έπαιρνα ημερησίως δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.»

Τέλος, ήρθε η ώρα για το ραντεβού του Wang στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Guizhou.  Εκεί, του έκαναν μια αξονική τομογραφία και τότε οι γιατροί ανακάλυψαν ότι, ο άνθρωπος είχε τέσσερα νεφρά. Ένα από τα νεφρά του βρέθηκε ότι είχε μολυνθεί και αφαιρέθηκε στο νοσοκομείο στις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι σπάνιο για κάποιον να έχει τέσσερα νεφρά.

Η οικογένεια Wang είπε ότι ο πατέρας του, έχει 24 δάχτυλα χεριών και ποδιών.(12 δάχτυλα χεριών και 12 δάχτυλα ποδιών)

επίσης, υπάρχουν δίδυμα στην οικογένεια.

Ο γιατρός Bo Shimei είπε ότι ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει μια περίπτωση σαν αυτή, στα 20 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας.

πηγή 20-6-16

http://www.dailymail.co.uk/news/peoplesdaily/article-3650688/Chinese-man-discovers-FOUR-kidneys-going-doctor-abdominal-pain.html

« οι άνθρωποι με επιπλέον νεφρά»  συχνά αγνοούν το πρόβλημα τους και το ανακαλύπτουν μόνο μετά από ένα υπερηχογράφημα ή χειρουργική επέμβαση για ένα πιο επείγον ιατρικό πρόβλημα. είναι εξαιρετικά σπάνιο να είναι πλήρη τα επιπλέον νεφρά. ένα στο εκατομμύριο των περιστατικών, το επιπλέον νεφρό εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά” λέει ο Niaz Ahmad, καθηγητής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Οργάνων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο St James στο Λιντς.

Η κατάσταση αυτή προκαλείται από μια δυσλειτουργία στο πρώτο τρίμηνο, όταν τα αναπτυσσόμενα νεφρά χωρίζονται στα δύο.

είναι σύνηθες στα “duplex kidneys” να χωρίζονται μόνο εν μέρει, ή να αναπτύσσουν έναν δεύτερο ουρητήρα (το σωλήνα που στραγγίζει τα ούρα στην ουροδόχο κύστη)

τα “duplex kidneys” εμφανίζονται στο 1% του πληθυσμού,

πηγή.

https://www.theguardian.com/society/2008/feb/19/health

στη σπάνια αυτή κατάσταση των επιπλέον νεφρών, κάθε νεφρό μπορεί να στραγγίζει τα ούρα μέσω του δικού του σωλήνα (ουρητήρα) ή μπορεί μόνο τα νεφρά να είναι διπλά και κάθε διπλό νεφρό να στραγγίζει τα ούρα με ένα μοναδικό ουρητήρα.

Εάν το συνολικό σύστημα των νεφρών λειτουργεί ομαλά χωρίς άλλες επιπλοκές στην υγεία, τότε δεν χρειάζεται κάποια θεραπευτική επέμβαση (με φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση) Ωστόσο τα “duplex kidneys” συνδέονται συχνά με άλλα προβλήματα υγείας.

Η πιο συχνή επιπλοκή είναι οι μολύνσεις που προκαλούνται από την αφύσικη ροή προς τα πίσω (παλινδρόμηση) των ούρων, προς τους νεφρούς (λόγω προβλήματος στην ένωση του επιπλέον ουρητήρα με την ουροδόχο κύστη),

η επιπλοκή αυτή που ονομάζεται κυστεοουρητική παλινδρόμηση (vesicoureteric reflux) τα ούρα που ρέουν πίσω προς το νεφρό, προκαλούν μόλυνση, βλάβη και ουλές στο νεφρό.

Οι λοιμώξεις μπορεί να προληφθούν με τη χορήγηση χαμηλής δόσης αντιβιοτικού (τριμεθοπρίμη) που θα εμποδίσει την καταστροφή του νεφρού, ενώ πρέπει να επιλυθεί χειρουργικά, το θέμα της παλινδρόμησης.

Η έρευνα για τη σοβαρότητα της παλινδρόμησης των ούρων γίνεται με “MCUG test” (τοποθέτηση ενός σωλήνα ή καθετήρα στην ουροδόχο κύστη και μέσω αυτού πλήρωση της ουροδόχου κύστης με υγρό που είναι εμφανές στις εικόνες των X-ray)

Ανάπτυξη πολλαπλών (ή duplex) οργάνων

Ο άνθρωπος γεννιέται με 3,4 και 5 νεφρά αντί για δύο (εμφανίζεται  ένα περιστατικό σε 125 άτομα)

Τα επιπλέον νεφρά συνήθως είναι ατελή και μη λειτουργικά.  Αλλά εμφανίζονται περιπτώσεις εξαιρετικά σπάνιες, όπου υπάρχουν τέλεια σχηματισμένα και λειτουργικά τρία αλλά και τέσσερα νεφρά.

Το σύνηθες πρόβλημα υγείας που εμφανίζεται είναι οι ουρολογικές λοιμώξεις.

Επίσης εμφανίζεται το φαινόμενο να γεννηθεί μια γυναίκα με δύο μήτρες, ή ένας άνδρας με δύο γεννητικά όργανα (το φαινόμενο ονομάζεται diphallia, εμφανίζεται  ένα περιστατικό σε 5,5  εκατομμύριο άτομα)

Η αιτία του φαινόμενου είναι άγνωστη, υπάρχει η άποψη που συνδέει την πολλαπλότητα των οργάνων με το χιμαιρισμό, ενώ για τα πρόσθετα νεφρά ακούστηκε το εξής «η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της μετάλλαξης, ίσως ο οργανισμός αποκτά περισσότερα νεφρά για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες χημικές ουσίες στην τροφή μας και στο περιβάλλον»

είναι πιθανό ο δέκτης μοσχεύματος πολλαπλών οργάνων να αποκτήσει μέσω DNA, απογόνους με πολλά νεφρά, αλλά αυτή η θεωρία δεν έχει αποδειχθεί ακόμη.

Η μητέρα  μου Μαρία Σαλαμανούδη είχε τρία τέλεια σχηματισμένα νεφρά.  Στα 38 χρόνια της εμφανίστηκαν τα πρώτα σχετικά προβλήματα υγείας, δεν μπορούσε να ουρήσει,  παρουσίαζε τυμπανισμό σε όλο της το σώμα, πόνους και εξανθήματα από τη δυσκολία.

Επειδή το πρόσθετο νεφρό εμφανίστηκε σαν σκιά στις ακτινογραφίες  του 1969, στην Ελλάδα, θεώρησαν ότι υπάρχει κακοήθης όγκος.   Μετά βγήκαμε στο εξωτερικό για μεγαλύτερη έρευνα στην υγεία της.   Τα αποτελέσματα ήρθαν από το πανεπιστήμιο της Βιέννης (σχολή ογκολογίας, τμήμα ουρολογικό).  Μετά από επώδυνες εξετάσεις (περιλαμβάνονταν το “MCUG test”)διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένα τέλεια σχηματισμένο νεφρό.

επικεφαλής στην έρευνα για το σπάνιο περιστατικό της,ήταν ο γνωστότατος Έλληνας γυναικολόγος  ΓΚΟΥΓΚΛΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (που τότε εργαζόταν στην Βιέννη)

18-2-08   Η 18χρονη Laura Moon σύμβουλος εξυπηρέτησης πελατών στη Βρετανία, έχει 4 νεφρά, τέλεια σχηματισμένα.   Δέχθηκε ευχαρίστως να γίνει δωρητής των επιπλέον νεφρών της.  Η κοπέλα δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα υγείας, τα νεφρά ανακαλύφθηκαν τυχαία σε κάποιες εξετάσεις που έκανε μετά από ένα τροχαίο ατύχημα.

According to the UK Transplant organisation, living donor kidney transplants now represent more than one in four of all such operations.

πηγή

http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=515315&in_page_id=1770

άλλες περιπτώσεις

24-11-07   περίπτωση ύπαρξης 5 νεφρών, ένα διπλό και ένα τριπλό. Αντί να έχει ένα σωλήνα-ουρητήρα που να συνδέει κάθε νεφρό με την κύστη, ο άνθρωπος από το Hamilton, έχει 2 σωλήνες αριστερά και 3 δεξιά.  Η χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των επιπλέον νεφρών θα δημιουργήσει επιπλοκές και ο ασθενής την αποκλείει.

Overseas, a 17-year-old Chinese girl, a Serbian man, a Latvian man and two European brothers all made headlines when doctors discovered they each had four kidneys. Waikato Times

πηγή

Hamilton man may have 3 extra kidneys

http://www.stuff.co.nz/national/health/133651/Hamilton-man-may-have-3-extra-kidneys

Βοσνία ,δύο αδέλφια έχουν 4 τέλεια νεφρά, ο καθένας…

24/2/2004    Brothers With 4 Kidneys Never Get Hangovers

Two brothers from Kucetine in Bosnia have been found to both have 4 kidneys. All are fully functional, as the men testify when they describe how excessive alcohol consumption has little effect on them.

One (Josip Galic, 69) said “I had a car accident and doctors discovered I had four kidneys. That surprised me, but at least it explained why I could drink all my friends under the table, and never had a hangover.”

The two have stated that they do not plan to sell their spare organs, although they are available for family and friends in an emergency.

Source: www.ananova.com

http://www.shortnews.com/start.cfm?id=37296

 

ΠΗΓΗ
Join the Conversation