Ο «πύργος του διαβόλου» στο Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ το σημείο στενών επαφών τρίτου τύπου με εξωγήινους

475 0


Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα στην Αμερική, είναι ο τεράστιος ηφαιστειακός βράχος, με το μυστηριώδες όνομα «ο πύργος του διαβόλου»!

crook-countyΜια τοποθεσία που έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ταινία «στενές επαφές τρίτου τύπου». Βρίσκεται στην περιοχή Black Hillsin Crook County του Γουαϊόμινγκ και δεσπόζει στο τοπίο καθώς έχει ύψος 387.

wy_23240

Το όνομα «πύργος του διαβόλου» δόθηκε από τον συνταγματάρχη Ρίτσαρντ Ίρβινγκ Ντοτζ (Richard Irving Dodge), ο οποίος ανακάλυψε τον βράχο το 1875.Kime Sample.indd

devilstower5Αρχικά του είχε δώσει το όνομα «ο κακός πύργος του Θεού» και με τα χρόνια έγινε ο «πύργος του διαβόλου». Υπάρχουν και άλλα ονόματα που σχετίζονται με αυτόν, όπως και μεγάλος αριθμός μύθων.

5a74d418bb3ce07dfa4eff0aecf74b69Ένας από τους πιο δημοφιλείς μύθους προέρχεται από τη φυλή των ινδιάνων Κίουα (Kiowa). Σύμφωνα με αυτόν, ο βράχος δημιουργήθηκε όταν 7 αδελφές, χάθηκαν στην έρημο και δέχθηκαν επίθεση από μια γιγαντιαία αρκούδα.

Ενώ τα κορίτσια προσεύχονταν για την επιβίωση τους, η γη άρχισε να υψώνεται δημιουργώντας τον «πύργο του διαβόλου», ενώ τα 7 κορίτσια μετατράπηκαν σε αστέρια, που τώρα είναι γνωστά ως ο σχηματισμός της Μεγάλης Άρκτου.

Το μυστήριο γύρω από τον «πύργος του διαβόλου» είναι σίγουρα ένας από τους κύριους λόγους, για τους οποίους έχει γίνει τόσο δημοφιλής μεταξύ των τουριστών. Παρ ‘όλα αυτά, το σχήμα και το περιβάλλον γύρω από αυτόν τον μετατρέπει σε ένα αξέχαστο φυσικό αξιοθέατο.
Φυσικά οι πλέον διαβασμένοι και παρατηρητικοί θυμούνται ότι το εν λόγω σημείο απεετέλεσε και το σημείο επαφής με τους εξωγήινους στην ταινια “Στενές επαφές τρίτου τύπου “του Σπήλμπεργκ…το 1977. Είναι το σημείο που τραβούσε ως μαγνήτης τον πρωταγωνιστή της ταινίας για να συναντηθεί με τους φιλικο΄υς εξωγήινους…. Ωστόσο ο συνδιασμός διαβόλου και εξωγήινων, μας οδηγεί συνειρμικά στο σεναριο του Λιακόπουλου…
Δείτε βίντεο με τον πύργο και θυμηθείτε την ταινία του 77 στην συνέχεια

download