Η Πομπηία των Ελλήνων

3361 0


Η  μεγάλη έκθεση “Pompei e i Greci” (H Πομπηία και οι Έλληνες), η οποία ξεκινά στις 12 του ερχόμενου Απριλίου για να υπενθυμίσει το ελληνικό παρελθόν των σημερινών ελληνογενών Ιταλών έχει προκαλέσει μόνο θετικά σχόλια αφού υπενθυμίζει στους Ιταλούς και δη στους Ρωμαίους την Ελληνική τους ρίζα.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην παλαίστρα της αρχαίας Πομπηίας και το στήσιμό της ανέλαβε ο διάσημος Ελβετός αρχιτέκτονας Μπερνάρ Τσουμί, με τρεις οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις.

Οι δεσμοί της πόλης της Κάτω Ιταλίας με τον Ελληνισμό, αναδεικνύονται στην έκθεση μέσω του έργου βιοτεχνών, αρχιτεκτόνων, και μέσω πολύτιμων αντικειμένων.

Τα εκθέματα προέρχονται από δεκατρία μεγάλα ιταλικά και διεθνή μουσεία, με την Ελλάδα να συμμετέχει με 28 αρχαιότητες από την Αρχαία Αγορά και την Ηλεία.

Απο την Σπάρτη και την Κόρινθο οι ιδρυτές της Ρώμης , οι πρώτοι βασιλείς και οι πρώτες φυλές της. Αρχαία ελληνική διάλεκτος η λατινική και φυσικά η ονομασία Ιταλία, δηλαδή χώρα γεμάτη ζωή, προέρχεται απο τους πρώτους έλληνες Κυμαίους αποίκους οι οποίοι προέρχοντο απο την περιοχή της Κύμης που ονομάζεται …ΒΙΤΑΛΟ…

Η Κούμα ή Κύμη η πρώτη ελλην ική πόλη…όταν κατεστράφη απο σεισμό…ιδρύθηκε η ΝΕΑΠΟΛΗ…η σημερινή ΝΑΠΟΛΗ…..

Αυτά και πολλά άλλα τα οποία οι φίλοι έλληνες της Ιταλίας δεν γνωρίζουν, αλλά σίγουρα υποπτεύονται

Δείτε το βίντεο

 
Join the Conversation