Πόσοι Αμερικανοί πιστεύουν ότι το σοκολατούχο γάλα προέρχεται από… καφέ αγελάδες;

2345 0


Αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε το Εθνικό Συμβούλιο Γαλακτοκομίας των ΗΠΑ.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που πήραν οι ερευνητές, το ποσοστό 7% των πολιτών στις ΗΠΑ πιστεύει ότι το σοκολατούχο γάλα προέρχεται από τις αγελάδες που έχουν… καφέ χρώμα!

Και όχι, αν νομίζετε ότι η έρευνα διεξήχθη σε μικρά παιδιά -τα οποία, πάντως, είναι μάλλον βέβαιο ότι θα έδιναν πολύ πιο έξυπνες απαντήσεις- κάνετε λάθος: οι ερωτηθέντες ήταν όλοι τους ενήλικοι.

Και αν νομίζετε ότι το ποσοστό 7% είναι ένα μικρό και διόλου αντιπροσωπευτικό δείγμα, για να χαρακτηρίσει ίσως έναν ολόκληρο λαό, αξίζει ωστόσο να σταθούμε στην επισήμανση της Washington Post ότι το ποσοστό αυτό «μεταφράζεται» σε 17.000.000 πολίτες -περισσότεροι, δηλαδή, από τους κατοίκους σχεδόν κάθε Πολιτείας των ΗΠΑ ή σχεδόν δύο φορές ο πληθυσμός της Ελλάδας.

Όσο για τα αίτια πίσω από τις απαντήσεις αυτού του 7% των Αμερικανών; Μπορούν να αναζητηθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα ή στην βιομηχανία τροφίμων, αλλά ακόμα και στα media: και αυτό, καθώς πολλοί Αμερικανοί μπορεί να θυμούνται ακόμα μία τηλεοπτική διαφήμιση της δεκαετίας του ’80 για το σοκολατούχο γάλα «Brown Cow», η οποία έδειχνε ακριβώς αυτό που φαντάζεστε: μία καφέ αγελάδα να… παράγει σοκολατούχο γάλα!