ΤΡΕΙΣ ΛΕΣΒΙΕΣ, ΔΥΟ Μ…ΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΣΚΑΡ

779 0


Κάποια στιγμη πρέπει να λέγονται και  αλήθειες.
Είδα την πολυδιαφημισμένη ταινία του Λάνθιμου, μετά την ταινία ΕΞΟΔΟΣ, μόνο και μόνο για να μην αδικήσει η κρίση μου το ΟΣΚΑΡ.

Λοιπόν, η ταινία αφορά την βασίλισσα της Βρεττανίας Άννα, μια άρρωστη , ψυχικά και σωματικά ταλαιπωρημένη γυναίκα και την σχέση της με τις κυρίες επι των τιμών.

Εξ αρχής η ταινία μας δίδει το μήνυμα πως θα περιστραφεί όχι γύρω απο τον ιστορικό άξονα ή την περιγραφή της εποχής, αλλά γύρω απο το πως η σχέση της βασίλισσας με το θηλυκό περιβάλλον της είναι ξεκάθαρα λεσβιακή.

Η ταινία η οποία δεν έχει καμμία ιδιαιτερότητα τεχνικής και σκηνοθετικής φύσης, κεντρίζει το ενδιαφέρον αρχικά με την υπονοούμενη λεσβιακή σχέση της Δούκισας του Μάλμπωρο με την Βασίλισσα και στην φάση που λές…ώρα να φεύγω βαρέθηκα, σου κεντρίζει πάλι το ενδιαφέρον μέσω της κλειδαρότρυπας, όπου εμφανίζει την υπηρέτρια της Δούκισας να κρυφοκοιτά τις περιπτύξεις των δύο προηγουμένων.

Εκεί η πλοκή αλλάζει, έχουμε το φλέρτ της Αμπιγκέηλ προς την Βασίλισσα, ενώ ταυτόχρονα πριονίζει τα πόδια της κυρίας της για να την αντικαταστήσει……Το τρίο ολοκληρώνεται, ενώ η Αμπιγκέηλ στην κυριολεξία μαλακίζει και τον σύζυγο που της δίνει η Βασίλισσα αλλά και την ίδια την Βασίλισσα….Όλο αυτό διανθίζεται με αναφορές στην πολιτική επιρροή που ασκούν οι 2 κυρίες επι των τιμών, μην πιστέψετε κάτι το ιδιαίτερο…..και η ταινία σταματά ΣΤΑΜΑΤΑ , με την Αμπιγκέλη να δέχεται τις εντολές της βασιλίσσης, αφού έχει κατατροπώσει την Δούκισα και έχει πάρει την θέση της, η οποία βασίλισσα είναι θυμωμένη, με εγκεφαλικό, ποδάγρα και παχυσαρκία, επειδή την είδε να βασανίζει ….ένα απο τα κουνέλια της….

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΗΡΕ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑ ΟΣΚΑΡ….

Ο Λάνθιμος κατάλαβε ότι δεν βραβεύονται οι σκηνοθέτες, αλλά οι πολιτικά ορθές ταινίες…..

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ, ανάξια να την δεί κάποιος, η οποία όμως έπρεπε να τύχει της προσοχής  επειδή

  1. ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ (προηγήθηκε η εκπορνευόμενη με τον γύφτο μπακάλη Νταιάνα και ακολούθησε το λαλακισμένο ο Χάρυ , που βρήκε την μιγάδα μοντέλο , μεταχειρισμένη προθείτσα μπαλότσα και την έβαλε στο παλάτι)
  2. Προάγει ως κάτι απόλυτα φυσιολογικό και την φουστιά και την αντιαισθητική λεσβιακή πολιτική συνωμοσία
  3. Δημιουργεί ψευδοιστορικά δεδομένα με τα οποία θα εκπαιδευτούν οι μελλοντικές γενιές

Από την άλλη πλευρά  παρά την αναπαραγωγή τόσης δυσωδίας απο την πλευρά του άθλιου Λάνθιμου, με στόχο να κερδίσει κανα βραβείο…..ΠΗΡΕ ΕΝΑ…..χαριστικά, έτσι για την διαθεσή του να συμμετάσχει στην συμμορία του κόλου, της ρόζ περικνημίδας και της αρπαχτής , που με όχημα κάθε μέσο επικοινωνίας, επιδιώκει να σκοτώσει τον πολιτισμό, που είναι ευρωπαικός, την κοινωνία και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Φυσικά το γυφτάρι αυτό, αν θελήσει να πάρει και άλλο βραβείο και να έχει μέλον στις χολυγουντιανές αλλαξοκωλίες , στην επόμενη ταινία του θα πρέπει να βάλει ένα αφρικανό γκέυ να συνευρίσκεται με ένα μέλος της βασιλικής οικογένιας, η να προβάλει την μαύρη φυλή ως δημιουργήσασα τον πολιτισμό….

Επειδή ήδη αηδιάσαμε….σας προτείνουμε ξανά, να δείτε την ταινία ΕΞΟΔΟΣ…

Επειδή όμως θα πρέπει να υπάρχει και λίγο γέλιο στη ζωή μας, σας προτείνουμε όποτε ακούτε οπουδήποτε, διάφορες λουλούδες με παντελόνια ή χωρίς, να προβάλουν ως τιμή για τον ελληνισμό τις πορδές του Λάνθιμου, (τα αέρια δύσκολα συγκρατούνται όταν υπάρχει χάλαση των αντιστάσεων), να τους τρολλάρετε αρχικά και στην συνέχεια να κόβετε την κουβέντα μαζί τους, διότι χρειάζεται και λίγο σοβαρότης.

Για την ιστορική σας ενημέρωση διαβάστε , πριν το αλλοιώσουν και αυτό, τα περί Βασιλίσσης Άννης και της εποχής της απο

ΕΔΩ

Στη συνέχεια παραθέτουμε έναν σύνδεσμο συστημικής σελίδας, όπου προσπαθεί να αποκαταστήσει την ιστορική πραγματικότητα…με το ζόρι…αξίζει να το διαβάστε ειδικά στο τέλος όπου διατυπώνεται η άποψη του Τσώρτσιλ , απογόνου της μίας ευνοούμένης.

κλικ ΕΔΩ  

κλικ και ΕΔΩ

Όμως το θέμα δεν είναι η ιστορική αλήθεια, έστω και αν όλα όσα περιγράφει το εγχώριο γυφτάρι είναι αληθή, το θέμα μας είναι γιατί επελέχθη η συγκεριμένη ιστορία, γιατί δόθηκε έμφαση στο υποτιθέμενο λεσβιακό τρίο και στις μακακίες …Καταλαβαίνουμε όλοι το γιατί, οπότε δεν χρειάζεται να δείτε το εν λόγω έκτρωμα…..ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ…κλικ ΕΔΩ

Θα ακολουθήσει και μια ακόμα κριτική που θα αφορά την ανάδειξη της γυναικείας αντίδρασης όταν παίρνει εξουσία και η οποία ασχέτως αηδίας, περιγράφεται, άθελα του Λάνθιμου, στην ταινία.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ
Join the Conversation