Ένα νησί 10τμ το πιο πολυκατοικημένο μέρος του κόσμου στην Καραϊβική (vid)

1376 0


Στο Santa Cruz Del Islote υπάρχουν 90 σπίτια, ένα εστιατόριο, ένα μπαρ και ένα σχολείο ενώ οι κάτοικοι εργάζονται είτε ως ψαράδες είτε στα γύρω νησιά.

Το νησί του συμπλέγματος Archipelagos του San Bernando, Santa Cruz Del Islote, που σε μέγεθος ισούται με περίπου ενάμιση γήπεδο ποδοσφαίρου, είναι το πιο πολυκατοικημένος μέρος του κόσμου, καθώς στα 9,7 τμ της επίπεδης έκτασής του ζούνε 1,200 άτομα, 4 φορές η αναλογία του Μανχάταν με άλλα λόγια.

Σύμφωνα με τον μύθο, περίπου 150 χρόνια πριν, κάποιοι ψαράδες από το Μπαρού ανακάλυψαν αυτό το μικρό νησάκι, το οποίο δεν είχε κουνούπια, πράγμα σπάνιο για την περιοχή.

Οι ψαράδες αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν και όπως λέγεται εκείνος ήταν ο καλύτερος ύπνος που είχαν κάνει και γι αυτό αποφάσισαν να ζήσουν εκεί.

Φυσικά δεν υπάρχουν οχήματα μιας και κάποιος χρειάζεται μόλις 2 λεπτά για να πάει από την ανατολική στη δυτική πλευρά του νησιού.

Μπορεί να μην υπάρχει υδροδότηση και το ρεύμα να υπάρχει για λίγες μόνο ώρες τη μέρα, μέσω φωτοβολταϊκών, όμως οι κάτοικοι εξακολουθούν να θεωρούν το νησί τους έναν επίγειο παράδεισο και δηλώνουν πως μόνο νεκροί θα φύγουν καθώς… δεν υπάρχει άλλος χώρος στο νεκροταφείο.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Join the Conversation