Σπίτι πισίνα!

1058 0


Η σκεπή είναι ανεστραμμένη!

Πισίνα οροφής και πανοραμική θέα εξασφαλίζει το «καλοκαιρινό σπίτι» (Summer House), το οποίο σχεδίασε το αρχιτεκτονικό στούντιο Anti Reality.

Πρόκειται για μια μονοκατοικία 85 τετραγωνικών μέτρων, η οποία προορίζεται  να χτιστεί σε παραθαλάσσια περιοχή, πάνω σε κάποιο βράχο.

Η καινοτόμος πισίνα είναι ξεχωριστή, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που κάνει αυτή την ιδέα ξεχωριστή. Το κτίριο διαθέτει ένα διάδρομο γύρω από αυτόν, ενώ τα τεράστια παράθυρα, προσφέρουν πανοραμική θέα.

Και όπως λένε οι σχεδιαστές του, «το Summer House» είναι ο ορισμός της εσωτερικής και εξωτερικής διαβίωσης».

Το σπίτι είναι σχεδιασμένο σε μια τριγωνική διάταξη και αποτελείται από δύο βασικά μέρη: ένα καθιστικό και μια πισίνα.

Όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής, υπάρχουν τρία δομικά τμήματα που μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τον τρόπο χρήσης του εσωτερικού χώρου.

Κάθε ένα έχει διαφορετική λειτουργία – μπάνιο, κουζίνα και υπνοδωμάτιο – και μπορεί να είναι ανοικτό ή κλειστό, ανάλογα με τις επιθυμίες σας.

Η πισίνα, στην οποία υπάρχει πρόσβαση με μια εξωτερική σκάλα, έχει ελεγχόμενα επίπεδα νερού χάρη σε ένα σύστημα αποστράγγισης.

Μια από τις βασικές σχεδιαστικές προσθέσεις ήταν, σύμφωνα με τους αρχιτέκτονες, να δημιουργηθεί ένα κτίριο που θα ήταν απολύτως ανοιχτό στο περιβάλλον, παρέχοντας τη δυνατότητα να βρίσκεστε σε άμεση επαφή με τη φύση.

Πηγή: Designboom /snoopit24.com
Join the Conversation