Φυλάκιση οχτώ ετών για απόπειρα εμπρησμού της Παναγίας των Παρισίων…

2473 0


Ακόμα δεν έχουν σβήσει οι εστίες φωτιάς στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων και μόλις λίγες μέρες πριν, η γαλλική Δικαιοσύνη επέβαλλε ποινή 8 ετών φυλάκισης σε ισλαμίστρια που συμμετείχε σε αποτυχημένη εμπρηστική επίθεση στο σημείο της Παναγίας των Παρισίων το 2016
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η 22χρονη Ines Madani φέρεται να είναι η μία από τις τρεις γυναίκες που επιχείρησαν να ανατινάξουν αυτοκίνητο φορτωμένο με έξι φιάλες αερίου μπροστά στον Ιστορικό καθεδρικό ναό της Γαλλίας….
Η Ines Madani μόλις είχε κλείσει τα 18 της όταν συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2016 με ένα μαχαίρι στο χέρι προσπαθώντας να βάλει μπροστά ένα Peugeot 607 γεμάτο με τις φιάλες αερίου μπροστά από την Παναγία των Παρισίων. Πριν όμως έρθει αντιμέτωπη με αυτή την κατηγορία στις δικαστικές αίθουσες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η Madani ήδη εισέπραξε οκτώ έτη φυλάκισης για προηγούμενα αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.
Κατά την τριήμερη δίκη της Madani, που έληξε στις 12 Απριλίου, η κατηγορούμενη αντιμετώπισε την κατηγορία πως ενθάρρυνε επίδοξους τζιχαντιστές στη Συρία να συμμετάσχουν σε επιθέσεις κατά της Γαλλίας και του Βελγίου μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουνίου 2016. Για τις επικοινωνίες της η δράστης χρησιμοποιούσε Telegram, μια κρυπτογραφημένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείται ευρέως από τους τζιχαντιστές.
Η δικαστής Isabelle Prevost-Desprez είπε ότι η Madani «στρατολογήθηκε» από τον Oumar Diaw, επίσης γνωστό ως Abou Barrou, έναν πανίσχυρο τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους. Χρησιμοποίησε δε διαφορετικά ψευδώνυμα στα κοινωνικά δίκτυα, προσποιούμενη για παράδειγμα ότι ήταν ο Abu Souleymane. Ο τελευταίος υποτίθεται πως ήταν ένας τζιχαντιστής που επέστρεψε από τη Ράκκα για να κάνει τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία.
«Είχατε κάποια αυτονομία στη διαχείριση της ταυτότητάς… Η αποφασιστικότητα σας μαρτυρά την επικινδυνότητά σας«, δήλωσε η δικαστής Prevost-Desprez. Ο δικηγόρος της Madani, Laurent Pasquet-Marinacce, είπε ότι η πελάτης του, ηλικίας 18 ετών, ήταν «ένα κορίτσι που ψάχνει για αναγνώριση και αγάπη»!!! ενώ προσέθεσε ότι η ποινή είναι μια «αποδεκτή απόφαση» .
Η μουσουλμάνα Madani περιμένει πλέον την επόμενη δίκη που θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου, έχοντας να αντιμετωπίσει την κατηγορία της πυρπόλησης αυτοκινήτου μπροστά στην Notre Dame.Join the Conversation