Σπηλιά που προκαλεί δέος – Χωράει 4 φορές την Πυραμίδα της Γκίζας!

1854 0


Μια επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες σπηλιές στον κόσμο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα ταξίδι στο… άγνωστο.
Στην ορεινή περιοχή του νομού Ziyun στη νότια Κίνα, το τεράστιο σπήλαιο Miao Room έχει όγκο 10,78 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. Είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο στον κόσμο κατ ‘όγκο και το δεύτερο μεγαλύτερο σε επιφάνεια.
Το εκτεταμένο σπήλαιο φτάνει τα 154.500 τετραγωνικά μέτρα σε έκταση. Η περιοχή που εκτείνεται η σπηλιά είναι ίση με το μέγεθος 22 ποδοσφαιρικών γηπέδων και μπορεί να χωρέσει τέσσερις φορές τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στο εσωτερικό της. Σε μήκος, που είναι περίπου 851 μέτρα, μπορεί άνετα να χωρέσει ένα Boeing 747.

Το μονοπάτι εσωτερικά της σπηλιάς είναι «διακοσμημένο» με τεράστιους σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Οι βραχώδεις αυτοί σχηματισμοί στο εσωτερικό της λέγεται ότι φτάνουν ακόμα και στα 45 μέτρα, που είναι από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Σχηματίστηκαν χάρη στο γεγονός ότι η σπηλιά βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα για 600 εκατομμύρια χρόνια, συσσωρεύοντας στρώματα ιζημάτων, όπως ασβεστόλιθο.

Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν τη σπηλιά σαν ένα «υπόγειο θαύμα» με έναν λαβύρινθο απολιθωμάτων και κρυστάλλων, που δημιουργούν ένα σουρεαλιστικό θέαμα.
Join the Conversation