Πώς να Είσαι Σωστός Άνδρας

1904 0


Ένας σωστός άνδρας είναι το είδος του άνδρα που όλοι οι άλλοι άντρες θαυμάζουν, εμπνέονται και θέλουν να μοιάσουν.
Είναι το είδος του άνδρα που οι υπόλοιποι θέλουν για φίλο. Είναι ο άνδρας που είναι επιτυχημένος.
Είναι υπερήφανος για τον εαυτό του και ξέρει ότι άλλοι άντρες σαν και εκείνον τον σέβονται.

Θέλω να επισημάνω μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να κάνεις για να είσαι σωστός άνδρας.
Μερικά από αυτά θα είναι δυσκολότερα από άλλα και δεν θα είσαι ποτέ τέλειος. Κανείς μας δεν είναι. Αλλά αυτά είναι τα πράγματα που κάνουν έναν άνδρα σωστό.

Να είσαι υπεύθυνος για τη ζωή σου
Οι συνθήκες της γέννησης και της ανατροφής μας είναι κάτι στο οποίο κανείς μας δεν είχε έλεγχο. Αλλά τελικά τίποτα από αυτά που σου συνέβησαν το οποίο δε βρισκόταν υπό τον έλεγχό σου, δεν ευθύνεται για το ποιος είσαι και πώς ζεις τη ζωή σου. Πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη για κάθε πτυχή της ζωής σου, διότι ακόμα κι αν άλλοι άνθρωποι σου προκάλεσαν προβλήματα, κανένας άλλος εκτός από εσένα δεν πρόκειται ποτέ να τα λύσει. Μην κατηγορείς ποτέ άλλους για τα δικά σου προβλήματα.

Να είσαι υγιής
Πήγαινε στο γυμναστήριο, τρώγε σωστά και μην κάνεις στεροειδή.
Δεν χρειάζεται να γίνεις πρωταθλητής του bodybuilding, αλλά το υπερβολικό βάρος δείχνει σε ολόκληρο τον κόσμο ότι στερείσαι αυτοελέγχου και δεν σέβεσαι τον εαυτό σου. Κανείς δεν σέβεται κάποιον που δεν σέβεται τον εαυτό του.
Επίσης, η αρρενωπότητά είναι άμεσα συνδεδεμένη με τα επίπεδα τεστοστερόνης σου, τα οποία είναι επίσης δεμένα με τον χαρακτήρα σου. Το να είσαι υγιής είναι η πρώτη προϋπόθεση για να είσαι σωστός άνδρας.
Μέρος της προπόνησης σου θα πρέπει να αποτελούν οι πολεμικές τέχνες, επειδή η γνώση του πώς να πολεμήσεις, ακόμα και αν ποτέ δεν το κάνεις, αυξάνει την αυτοπεποίθηση σου.

Να είσαι εμφανίσιμος
Ο τρόπος με τον οποίο ντύνεσαι και προσέχεις τον εαυτό σου είναι το δεύτερο πιο εμφανές σημάδι αυτοσεβασμού. Θα πρέπει πάντα να φαίνεσαι όσο πιο προσεγμένος γίνεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοράς κοστούμι παντού, αλλά σημαίνει ότι πρέπει πάντα να είσαι ντυμένος ευπρεπώς και κατάλληλα για την περίσταση. Αν ντύνεσαι σαν αλήτης όλοι σε κρίνουν βασισμένοι σε αυτό. Να κουρεύεσαι τακτικά και να περιποιείσαι τα γένια σου. Να πλένεσαι συχνά και να φοράς πάντα καθαρά ρούχα.

Να γνωρίζεις όσα περισσότερα μπορείς
Η μάθηση έχει καίρια σημασία για να είναι επιτυχημένο άτομο. Η γνώση είναι πάντα δύναμη. Όσες περισσότερες γνώσεις έχεις, τόσο καλύτερα θα είσαι σε θέση να σκεφτείς και να αναλύσεις καταστάσεις και γεγονότα.
Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αρκετά, αλλά επίσης δεν μπορείς ποτέ να μάθεις τα πάντα. Θα πρέπει να επικεντρωθείς στην εκμάθηση των πραγμάτων που σε ενδιαφέρουν πρώτα και αυτό θα δημιουργήσει στη συνέχεια περισσότερα ενδιαφέροντα καθώς ο εγκέφαλος και ο ψυχισμός σου θα αναπτύσσονται. Η ανάγνωση είναι η ιδανική μορφή μάθησης, αν και δεν είμαι αντίθετος στη συμπληρωματική χρήση οπτικοακουστικών μέσων.

Κράτα το λόγο σου
Αν λες ότι θα να κάνεις κάτι, τότε κάνε το. Μην δεσμεύεσαι για πράγματα που δεν μπορείς να ολοκληρώσεις.

Να είσαι ευγενής
Δεν υπάρχει κανένας λόγος κυνηγάς την αντιπαράθεση. Αυτό δείχνει ανασφάλεια. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι κοντοί είναι συνήθως υπερβολικά επιθετικοί. Η ήρεμη συμπεριφορά υποδηλώνει ανδρισμό, ότι αισθάνεσαι ασφαλής και ελέγχεις τις καταστάσεις. Αυτό δεν σημαίνει όμως να είσαι μαλάκας.

Να έχεις τον έλεγχο της κατάστασης
Σε κάθε κοινωνική κατάσταση, υπάρχει μία ιεραρχία εξουσίας. Εσύ ή κάποιος που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι σαν αδελφό θα πρέπει να ελέγχει κάθε κοινωνική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Είναι απολύτως αποδεκτό να αφήσεις τον έλεγχο μιας κατάστασης σε έναν άλλο άνδρα, αλλά πρέπει να είναι κάποιος που εμπιστεύεσαι.
Αν δεν γνωρίζεις ποιος ελέγχει μια κατάσταση ή δεν αναγνωρίζεις ότι κάθε κοινωνική αλληλεπίδραση είναι βασισμένη σε μια σχέση εξουσίας, τότε δεν έχεις τον έλεγχο αυτής της κατάστασης.
Στις περισσότερες σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, οι άνδρες δίνουν τον έλεγχο μιας κατάστασης σε γυναίκες. Μην το κάνεις ποτέ αυτό.
Εάν μία γυναίκα είναι επιθετική στην προσπάθειά της να ελέγξει μία κατάσταση και δεν μπορείς να επιβληθείς χωρίς επιθετική συμπεριφορά τότε πρόκειται για μια υστερική με την οποία δεν πρέπει να έχεις επαφές. Εάν είσαι αναγκασμένος να αλληλεπιδράσεις με αυτή ελαχιστοποιήστε όσο το δυνατόν την επικοινωνία.

Να είσαι ενεργητικός
Το σημαντικότερο για τον έλεγχο μιας κατάστασης είναι να είσαι ενεργητικός (σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται με την επιθετικότητα). Δεν πρέπει να περιμένεις καθοδήγηση και δεν πρέπει ποτέ να αφήνεις κάποιον να σε πιέζει. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρπάζεσαι με τους άλλους καθώς ζούμε σε κοινωνία. Επιπλέον, η προσφυγή σε φυσική βία (ή απειλή περί αυτού) υπονοεί αδυναμία στο χειρισμό μίας κατάστασης μέσω της προσωπικότητας σου. Σε μια κοινωνία (σε αντίθεση με μία εμπόλεμη ζώνη) δεν ξεκινάς καυγάδες, μόνο τους τελειώνεις.
Κάνε σαφές στους γύρω σου ότι πρόκειται να πάρεις αυτό που χρειάζεσαι από μια κατάσταση μιλώντας άμεσα και κοιτώντας τους άλλους στα μάτια.

Να είσαι αξιόπιστος
Εάν κάποιος σου πει κάτι εμπιστευτικό, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να σπάσει αυτή η εμπιστοσύνη, ακόμα κι αν γίνει ο χειρότερος εχθρός σου. Η θραύση της εμπιστοσύνης είναι ένα πολύ σαφές σημάδι αδύναμου χαρακτήρα.

Να είσαι ειλικρινής
Μην λες ψέματα στους φίλους σου. Να το έχεις σαν κανόνα ακόμη και για μικρά πράγματα. Πρέπει πάντα να προσπαθείς να είσαι όσο το δυνατόν πιο ειλικρινής και ανοιχτός στους φίλους σου. Εάν ερωτηθείς για κάτι που δεν θέλεις να απαντήσεις, απλώς πες ότι δεν θέλεις να απαντήσεις.
Το ψέμα είναι σημάδι αδύναμου χαρακτήρα. Παρότι λίγα ψέματα μπορεί να μην φαίνεται ότι έχουν σημασία, μπορούν να δημιουργήσουν μία αρνητική συνήθεια ψεύδους.

Μην ασχολείσαι με κουτσομπολιά
Το κουτσομπολιό ανήκει στη σφαίρα των γυναικών. Η προσωπική ζωή των άλλων αξίζει μόνο να συζητηθεί, αν πτυχές αυτής επηρεάζουν άμεσα εσένα ή τους ανθρώπους σου.

Μην δεχτείς ποτέ ότι οποιαδήποτε γυναίκα βρίσκεται πάνω από εσένα
Η βιολογία έχει καθορίσει ότι οι άνδρες άρχουν στις γυναίκες. Δεν πρέπει ποτέ να θεωρήσεις ότι μια γυναίκα βρίσκεται πιο πάνω από εσένα. Είσαι καλύτερος επειδή είσαι άνδρας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, οι άνδρες είναι δυνατότεροι, εξυπνότεροι, δημιουργικότεροι, πιο ηθικοί και ικανότεροι στη συνειδητή σκέψη και τη λήψη ορθολογικών αποφάσεων, οι άνδρες δεν χρειάζονται γυναίκες, αλλά οι γυναίκες χρειάζονται άνδρες.
Δεν χρειάζεσαι καμία γυναίκα ποτέ και σε καμία περίπτωση, και καμία γυναίκα δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει την αξία σου καθότι η κριτική των γυναικών δεν έχει καμία αξία.
Οι γυναίκες υπάρχουν μόνο για να υπηρετούν τους άνδρες. Δεν έχουν άλλο σκοπό. Θυμήσου το αυτό σε όλες τις αλληλεπιδράσεις σου μαζί τους.

Μην είσαι παρορμητικός
Η παρορμητικότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που φαίνεται διασκεδαστικό στον σύγχρονο πολιτισμό, αλλά στην πραγματικότητα είναι σημάδι αδυναμίας. Θα πρέπει πάντα να συμπεριφέρεσαι αποφασιστικά, με αποφάσεις που έχεις σκεφτεί διεξοδικά.

Να είσαι αποφασιστικός
Το αντίθετο της παρορμητικότητας είναι η αποφασιστικότητα. Πρέπει να είστε σίγουρος για τις ενέργειές σου και θα πρέπει να τιμάς τις αποφάσεις που παίρνεις, εκτός εάν κάποιος παράγοντας στην κατάσταση αλλάξει ή σου δοθούν νέες πληροφορίες που σε υποχρεώνουν να επανεκτιμήσεις την αρχική σου απόφαση.

Να είσαι κοινωνικός
Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας και μερικοί είναι πιο εσωστρεφείς από άλλους. Ωστόσο, θα πρέπει να εργαστείς για να είσαι κοινωνικός, έτσι ώστε οι άλλοι να απολαμβάνουν να βρίσκονται γύρω σου. Δεν χρειάζεται να είσαι η ψυχή του πάρτυ για να κάνεις τους άλλους να αισθάνονται άνετα μαζί σου και να απολαμβάνουν την παρέα σου.
Θα πρέπει να κατανοείς τόσο την ομιλία όσο και τη γλώσσα του σώματος και να την χρησιμοποιείς με τρόπο που να σε κάνει αγαπητό.
Αν έχεις προβλήματα κοινωνικής συμπεριφοράς, όπως πολλοί νέοι σήμερα, απλά πρέπει να προσπαθήσεις να τα ξεπεράσεις. Οι κοινωνικά αδέξιοι άνθρωποι κάνουν τους άλλους να νοιώθουν άβολα και αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος όπου γίνεσαι πιο εσωστρεφής και κοινωνικά ανεπαρκής ανταποκρινόμενος στις απόρριψη που παίρνεις από τους άλλους. Πρέπει να αναγκάσεις τον εαυτό σου να βγει από αυτό τον κύκλο.

Κράτα τις αδυναμίες σου στο ελάχιστο
Οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες. Το ιδανικό θα ήταν να μην έχουν, αλλά δεδομένης της εποχής μας αυτό δεν είναι εφικτό. Αυτές δεν περιλαμβάνουν μόνο τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αλλά επίσης άχρηστα μέσα ψυχαγωγίας, εμμονή με το sex, άχρηστα καταναλωτικά προϊόντα, ανθυγιεινά τρόφιμα κλπ.
Να είσαι όσο το δυνατόν πιο καθαρός από τέτοιες αδυναμίες.

Να κατέχεις μόνο τα πράγματα που χρειάζεσαι
Δεν πρέπει να είσαι συλλέκτης αντικειμένων. Τα περισσότερα αντικείμενα δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό. Η συλλογή αντικειμένων δεν είναι τρόπος ζωής. Τα άχρηστα αντικείμενα αποτελούν βάρος για έναν άνδρα. Κάθε αντικείμενο που έχεις στην κατοχή σου πρέπει να έχει κάποιο σκοπό. Τα συναισθηματικά αντικείμενα είναι μια αδυναμία, η οποία γενικά δεν είναι χρήσιμη (εξαίρεση είναι αντικείμενα που περνούν σε άλλες γενιές).
Θα πρέπει πάντα να αισθάνεσαι ότι αν χρειαστεί, θα μπορούσες να βάλεις όλα όσα χρειάζεσαι για τη ζωή σου σε μία βαλίτσα.

Μάθε να κρίνεις το χαρακτήρα των άλλων ανδρών
Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να αξιολογήσεις την αξία των άλλων ανδρών, έτσι ώστε να μην περιβάλλεις τον εαυτό σου με αδύναμα άτομα. Ως επί το πλείστον, θα πρέπει να τους κρίνεις σύμφωνα με τα ίδια πρότυπα που κρίνεις τον εαυτό σου και όσο καλύτερος γίνεται ο χαρακτήρας σου, τόσο καλύτερη θα είναι και η κριτική των άλλων.

Μην εμπλέκεσαι με δηλητηριώδης ανθρώπους
Ο τρόπος συμπεριφοράς είναι μεταδοτικός. Θα παίρνεις πάντοτε σε κάποιο βαθμό τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς των ανθρώπων που σε περιβάλλουν. Θα πρέπει να περιβάλλεις τον εαυτό σου, μόνο με σωστούς άνδρες και γυναίκες που βρίσκονται υπό τον έλεγχό σου.
Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που τροφοδοτούνται από την ενέργειά σου. Αν και αυτή είναι παραδοσιακά μια γυναικεία συμπεριφορά, υπάρχουν και άνδρες που το κάνουν αυτό. Θα σπαταλήσουν το χρόνο σου, και θα σε στραγγίσουν. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι το κάνουν αυτό, αλλά αν καταλάβεις πως λειτουργεί, θα είσαι σε θέση να προσδιορίσεις αν κάποιος στον κύκλο των φίλων σου είναι ένα τέτοιο άτομο.
Αυτή είναι μια περίπλοκη κατάσταση όταν αφορά άμεσα μέλη της οικογένειας. Είμαι της άποψης ότι, πέρα ​​από κάποιες ακραίες καταστάσεις, οι γονείς και τα αδέλφια σου είναι άνθρωποι στους οποίους θα πρέπει πάντα να διατηρείς μια σύνδεση, ακόμη και αν έχεις εντοπίσει ότι είναι δηλητηριώδεις. Ωστόσο, μπορείς και πρέπει να περιορίσεις τις αλληλεπιδράσεις σου με αυτούς, εάν έχουν την τάση να σε αποστραγγίζουν ή να σε βλάψουν με άλλο τρόπο.

Να προσέχεις πάντα τους ανθρώπους σου
Αν κάποιος φίλος ή μέλος της οικογένειάς σου ζητήσει να κάνεις κάτι, αν δεν είναι τελείως αδύνατο, πρέπει να το κάνεις, ακόμα κι αν είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Εάν περιβάλλεις τον εαυτό σου με σωστά άτομα, θα σου ζητούν να κάνεις μόνο πράγματα που πραγματικά χρειάζονται να κάνεις. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι άνθρωποι που θα κάνουν το ίδιο για εσένα.
Για να περιστοιχίζεσαι από ανθρώπους που θα κάνουν τα πάντα για σένα, θα πρέπει να είσαι το είδος του ανθρώπου που θα κάνει τα πάντα για τους φίλους του.

Να είσαι γενναιόδωρος
Το να πληρώσεις για το φαγητό με φίλους είναι μια επίδειξη δύναμης και κάτι που γίνεται σεβαστό. Η τσιγκουνιά είναι σημάδι αδυναμίας και θεωρείται αξιολύπητη. Εάν είσαι για φαγητό ή ποτό με φίλο, τότε πες “Αυτό είναι δικό μου, μπορείς να κανονίσεις το επόμενο” και πλήρωσε ολόκληρο το λογαριασμό. Εάν είναι ο τύπος του ανθρώπου που πρέπει να έχεις φίλο, θα το τιμήσει.
Ο διαχωρισμός των λογαριασμών είναι νέα μόδα. Οι σερβιτόρες παλιά δεν ρωτούσαν εάν θέλετε ένα ή δύο λογαριασμούς, επειδή σε μια υγιή κοινωνική κοινωνία το αναμενόμενο ήταν ότι ο ένας ή ο άλλος θα πληρώσει το λογαριασμό.
Από την άλλη μην αφήνεις να σε εκμεταλλευτούν, αλλά αυτό έτσι και αλλιώς δε θα συμβεί εάν δεν επιτρέψεις δηλητηριώδεις ανθρώπους τη ζωή σου.

Μην μιλάς για πράγματα που δεν έχεις γνώση
Γνωρίζουμε όλοι άτομα που σχολιάζουν πάνω σε θέματα που είναι σαφές ότι δεν έχουν καμία γνώση. Πρόκειται για μια πολύ κακή συμπεριφορά, η οποία απωθεί. Δεν είναι ντροπή να μην γνωρίζεις κάτι, να μην προσφέρεις κάποια γνώμη ή να ζητήσεις μια γνώμη λέγοντας “Δεν αισθάνομαι κατάλληλος να μιλήσω για αυτό, γιατί δεν το γνωρίζω αρκετά”.

Άκου τους άλλους όταν μιλάνε
Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να μιλάς με κάποιον που αισθάνεσαι ότι δεν ακούει αυτό που λες και απλώς περιμένει τη σειρά του να μιλήσει. Θα πρέπει να ακούς τους άλλους όταν μιλάνε. Αν αυτό που λέει κάποιος δεν έχει αξία, τότε δεν πρέπει να μιλάς γενικά μαζί του.

Να τιμάς συμβάσεις και όρκους
Αυτή είναι μια επέκταση του να κρατάς το λόγο σου. Εάν συνάψεις μια σύμβαση, είτε γραπτή είτε προφορική, να την τιμάς, γιατί υποστηρίζεται από την τιμή σου. Αυτό περιλαμβάνει και τους όρκους γάμου. Η απιστία είναι μεγάλο ελάττωμα του χαρακτήρα. Εάν εξαπατήσεις τη σύζυγό σου, προδίδεις τον εαυτό σου, τα παιδιά σας και θυσιάζεις την προσωπική σου τιμή.

Να μην έχεις γκόμενα
Η “ρομαντική αγάπη” είναι μια ορμονική λειτουργία των νέων εφήβων. Οι ενήλικες που έχουν αυτή τη συμπεριφορά βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με αυτούς που παίζουν με αυτοκινητάκια.

Υπάρχουν δύο λόγοι που ο άνδρας έχει νόημα να αλληλοεπιδράσει με μια γυναίκα κοινωνικά:

  • Προσπαθεί να κάνει σεξ μαζί της
  • Θέλει να την παντρευτεί και να κάνει παιδιά μαζί της

Αν αλληλεπιδράς με μια γυναίκα για οποιονδήποτε άλλο λόγο, σπαταλάς το χρόνο σου και το δικό της. Δεν χρειάζεσαι μια γυναίκα για φίλο ή συγκάτοικο. Αυτό είναι αξιολύπητο.
Καταλαβαίνω ότι είναι πλέον κοινή πρακτική, μια γυναίκα να γίνεται αρχικά γκόμενα σου και στη συνέχεια ενδεχομένως γυναίκα σου. Αυτό που κάνουμε θεωρώ ότι είναι λάθος και προτιμώ ένα παραδοσιακό πλαίσιο όπου ο πατέρας σας δίνει την παρθένα κόρη του για γάμο, αλλά δεν είμαι τόσο ανόητος ώστε να πιστεύω πως κάτι τέτοιο είναι δυνατό.
Οπότε το να περάσεις από αυτή τη διαδικασία δεν είναι κακό, αρκεί να το κάνεις μόνο σε περιπτώσεις όπου πιστεύεις πραγματικά ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η σχέση αυτή να οδηγήσει σε γάμο και παιδιά.

(Ένα θέμα για άλλη μια φορά είναι η προστασία των περιουσιακών στοιχείων σου από μια γυναίκα που παντρεύεσαι, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα. Μιλήστε με δικηγόρους και βεβαιωθείτε ότι αυτή η γυναίκα δεν μπορεί να κλέψει τα χρήματά σου σε ένα διαζύγιο. Θα πρέπει επίσης να είσαι προετοιμασμένος για την επιμέλεια των παιδιών και θα πρέπει να έχεις συλλέξει ενοχοποιητικό υλικό για τη συζύγου σου, το οποίο να μπορεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο σε μια τέτοια περίπτωση. Ξέρω ότι αυτό που διαβάζεις είναι δύσκολο αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Δεν ζούμε στον κόσμο του Γκούφη.)
Η ικανοποίηση των βασικών σεξουαλικών αναγκών σου (εφόσον υπάρχει ανάγκη να γίνει αυτό εκτός γάμου), γίνεται καλύτερα με πόρνες. Οποιαδήποτε περιστασιακή σεξουαλική συνάντηση με μη πόρνη δεν πρέπει να έχει περισσότερο συναίσθημα από ότι αν ήταν με πόρνη.

Εργάσου σκληρά και να είσαι υπερήφανος για την εργασία σου
Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να βρούμε μία καλή ή ουσιαστική δουλειά σε αυτή την εποχή. Αλλά αν δεν το κάνεις, η ζωή σου θα είναι πολύ πιο δύσκολη.
Θα πρέπει να κάνεις μία δουλειά που μπορείς να απολαύσεις και για την οποία να είσαι υπερήφανος. Κατά πάσα πιθανότητα, θα πρέπει να εργαστείς σε θέσεις εργασίας που δεν σου αρέσουν για να φτάσεις σε μια δουλειά που απολαμβάνεις. Αλλά ακόμα και τότε, θα πρέπει να κάνεις το καλύτερο που μπορείς και να είσαι περήφανος για αυτό.

Βγάλε χρήματα
Τα χρήματα δυστυχώς στην κοινωνία μας έχουν σημασία. Υποθέτοντας ότι τα βγάζεις τίμια, αυτός είναι πλέον ο κύριος δείκτης της αξίας σου ως άνδρας. Θα πρέπει να σχεδιάσεις τη ζωή σου, από νεαρή ηλικία, για να δημιουργήσεις μια κατάσταση όπου θα είσαι σε θέση να κερδίσεις χρήματα με τα οποία θα στηρίξεις την οικογένεια σου και θα προωθήσεις τις ιδέες σου.

Συμπέρασμα
Αυτά είναι όλα τα πράγματα τα οποία ένας σωστός άνδρας θα πρέπει να πράξει. Σε μερικά κάποιοι χρειάζονται μεγαλύτερη προσπάθεια από άλλους. Και να θυμάσαι: ποτέ δεν θα είσαι τέλειος. Θα κάνεις λάθη, και πάντα θα έχεις προσωπικούς δαίμονες να πολεμήσεις.
Η ζωή ενός άνδρα πρέπει να είναι μια συνεχής κατάσταση ανάπτυξης και βελτίωσης, μέχρι το τέλος.
Μπορείς πάντα να γίνεις καλύτερος από ότι ήσουν.
Γράφοντας όλα αυτά, κοιτάζω τα μέρη που πρέπει να βελτιώσω. Ξεκίνησα συνειδητά αυτό το ταξίδι εδώ και κάποια χρόνια και τώρα είμαι δέκα φορές ο άνδρας που ήμουν τότε. Σχεδιάζω σε μερικά χρόνια από τώρα να είμαι δέκα φορές ο άνδρας που είμαι τώρα.
Ο στόχος είναι να συνειδητοποιήσεις συνειδητά τον εαυτό σου. Να γνωρίζεις τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου και να συνεχίζεις συνεχώς να εργάζεσαι για να γίνεις καλύτερος άνδρας.
Θα το επαναλάβω: το πρώτο βήμα είναι να αναλάβεις την ευθύνη για τη δική σου ζωή. Πρέπει να το κάνεις αυτό, αλλιώς τίποτα από τα υπόλοιπα δεν θα είναι δυνατό.

Μιχάλης Σπετζόπουλος
Ημερήσια Έφοδος
Join the Conversation